A- A A+

Welkom in Vianen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Weten wat je koopt

Het voordeel van eerst huren en dan kopen is dat je weet wat de voor en nadelen zijn. Eigenlijk zal je dat altijd moeten doen, eerst even huren/gebruiken en dan daadwerkelijk overgaan tot de aanschaf.

Helaas is dat niet altijd mogelijk en vraag je je af waarom direct het risico nemen voor een groot bedrag terwijl het voor de hand ligt om iets eerst uit te proberen. In een auto ga je tenslotte ook eerst proefrijden. Werd dat altijd maar gedaan wanneer je een hoop geld gaat uitgeven. Ook met grote inversteringen binnen bedrijven.

Niet uitproberen maar wel op de blaren zitten

Deze titel is natuurlijk niet altijd letterlijk te nemen, maar figuurlijk gezien is dit wel wat ik de laatste maanden meemaak bij een niet nader te noemen automatiseringsonderdeel van een niet nader te noemen landelijke organisatie met producten van een niet nader te noemen producent.

Het meest verbazingwekkende is dat ik altijd een hoge pet op heb/had van deze producent, maar mijn vertrouwen en van mijn collega's behoorlijk is beschaamd. Hadden we de hardware maar eerst uitgeprobeerd.

VMWare en het mysterie van de super Blade

Wat is er aan de hand. We nemen een aantal 19" racks, laten daar enclosures en blades in plaatsen. Kosten net zo veel als ons juist aangeschafte huis. Software installeren en...... problemen. Natuurlijk denk je bij zo een investering dat er genoeg garantie is. Maar blijkbaar is de term "tot de deur" letterlijk ingeburgerd bij de fabrikant en lijkt deze niet nader te noemen fabrikant het probleem al lang onderkend te hebben maar niemand gewaarschuwd te hebben.

Zo blijkt maar dat je als burger soms meer geluk hebt dan grote bedrijven en is het af te vragen hoe verantwoordelijk de "grote" leveranciers zich voelen voor de grote bedrijven. Is een bedrijf tegenwoordig slechter af dan de "gewone" consument?