A- A A+

Weer eventjes terug in Php en MySQL

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Teleurstelling

De reden dat ik tijd kreeg is achteraf misschien mijn eigen schuld maar ik ben ook een beetje teleurgesteld in mijn DNS provider Yourname Webhosting.

De reden is dat ik na mijn verhuizing een aanvraag indiende om de IP nummers behorende bij mijn domein registraties te veranderen. Eerst per e-mail en daarna via hun web-formulier. Op een mail van de helpdesk na dat ik het formulier moest gebruiken hoorde ik niets. Dus inmiddels 36 uur geen actie. Na een groot aantal aanvragen via webformulieren nog steeds geen reactie. Een fax gestuurd om mijn e-mail adres voor de zekerheid aan te passen en nog steeds geen reactie. Ik ben dus hevig gefrustreerd van dit verhaal en ben in de pen geklommen en heb een boze e-mail aan de helpdesk gezonden. Helaas, geen reactie, tot afgelopen zaterdag.

Planning en communicatie

Net zoals een hoop andere bedrijven blijkt ook hier weer dat de diverse afdelingen langs elkaar heen werken en dat men zelf ook een aantal regels moet volgen bij wisselen van provider. Want wat was er mis gegaan? De e-mail met speciale code is verzonden naar een wannadoo adres, mijn oude provider, waar ik niks meer mee te maken wil hebben (geen dienstverlening is tenslotte ook dienstverlening, namelijk geen). Een fout van mijn kant dus. Daarnaast werken de diverse afdelingen ook nog eens langs elkaar, dus mijn uiteindelijke faxen waren nog niet verwerkt waardoor mijn e-mail adres niet was omgezet. Gelukkig kreeg ik van de helpdesk van "Yourname" een nette e-mail terug en is het wachten tot ik weer on-line ben.

Wat hebben we geleerd

Een van de dingen die ik hieruit kan leren is dat ik niet moet vergeten om bij een verhuizing te controleren of er nog zaken openstaan uit het verleden (zoals een oud e-mail adres of iets anders). Daarnaast heb ik geleerd dat je rekening moet houden met het feit dat leveranciers niet zo effectief werken zoals je zou mogen verwachten. In mijn achterhoofd houd ik hier altijd rekening mee, maar zoals dit weer bewijst, is hoop dat alles goed gaat ijdele hoop.

PHP en MySql

Zoals sommige mensen misschien reeds gezien hebben is deze site geschreven in PHP . De achterliggende database is MySql . Zoals een aantal onder u al gelezen hebben gaat Microsoft waarschijnlijk PHP ondersteunen in haar .Net productserie (bron: Tweakers.NET ). Persoonlijk vind ik dat een goede ontwikkeling, nu Object Pascal nog en we kunnen echt alles aan elkaar knopen wat we maar willen binnen een ontwikkel omgeving.

Nu merk ik zelf dat PHP een nogal chaotische taal is als je er een paar maandjes uit bent, maar met name door de grote functiebibliotheek. Functie aanroepen zijn tussen verschillende modules anders van opbouw en logica is soms ver te zoeken. Aan de andere kant merk ik dat PHP snel ontwikkelen is. Ik heb (de oude dus) deze blog module bijvoorbeeld in 2 uur geschreven (met hergebruik bestaande PHP componenten).

Maar een vraag blijft toch in mijn achterhoofd doorspelen. Is dit een goede ontwikkeling. Persoonlijk denk ik dat de tijd dit zal leren.