Installatie Active Directory Domein Controller 2012R2

Dit artikel beschrijft de installatie van de eerste Windows 2012 domein controller in een netwerk. Hierbij wordt er uitgegaan van een Windows 2008 R2 forest, dit om te voorkomen dat er problemen ontstaan met “nog niet” ondersteunde diensten. Met name servers en diensten welke nog niet om kunnen gaan met een Windows 2012 domein.

Lees meer...

WSUS Reporting op Server 2012

Afgelopen avond ben ik begonnen met WSUS in te richten op mijn Server 2012 omgeving. Hiervoor heb ik mijn Applicatie Server genomen, omdat deze alleen als FTP server dient.

Echter toen wilde ik na installaties rapporten bekijken wat resulteerde in een fout melding.....

Lees meer...

Application Verifier, installatie op Server 2012 software (Avira Free 2012 voorbeeld)

Dit artikel is bedoeld om kennis te laten maken met Microsoft Application Verifier. Hiermee is het mogelijk om software te installeren en te gebruiken binnen een Server 2012 omgeving welke niet geïnstalleerd kan worden doordat de installer de versie van het OS niet kan ondersteunen. Dit is met name handig in Citrix XenApp omgevingen gebaseerd op Server 2012 of Server 2008 R2. In deze tutorial wordt dan ook Avira 2013 free als voorbeeld gebruikt en niet als doel op zich.....

Lees meer...

AMD SB950 South Bridge RAID Controller en Server 2012

Mijn oude server is gemigreerd naar een Virtuele Machine. De hardware is op de disks en een aantal andere componenten na omgebouwd naar een leuke PC die weer goed is terecht gekomen. Na een maand alle prijzen in de gaten gehouden te hebben was dus de bouw van mijn Hyper-V server een feit.

Na een voorspoedige bouw liep ik echter tegen een probleem aan. Windows 2012 wil signed drivers voor de storage...

Lees meer...

Server 2012 en AMD Raid Controller sector size

Afgelopen week heb ik mijn Windows Server 2012 Hyper-V host ingericht. Hierbij gebruik makend van een AMD FX 8120 (snel genoeg) en een 970 Chipset (goedkoop genoeg).

Deze chipset biedt een aantal mogelijkheden waaronder on-board RAID met ondersteuning voor levels 0, 1, 10, 5 en JBOD. En dat voor weinig euro's. Echter zijn er een aantal zaken waarmee rekening gehouden moet worden wanneer grote volumes worden aangemaakt......

Lees meer...

Installatie Windows Server 2012 Standaard Editie

In dit artikel wordt de installatie beschreven van Windows 2012 Standaard Editie. De installatie wordt uitgevoerd vanaf een DVD maar kan ook worden gedaan vanaf een USB disk of via een ISO image in een Virtuele machine.

Lees meer...

Windows Server 2012 Edities

Sinds lange tijd heeft Microsoft een groot aantal Edities beschikbaar voor haar Werkstation en Server Operating systemen. Het gevolg was dat men moeilijk kon bepalen welke versie nu de juiste was.

Lees meer...